Horehronský expres

NOSTALGICKÉ JAZDY HISTORICKÝM VLAKOM

Za horami za dolami je ideálne miesto na spomalenie. Spomalenie počas celého leta v piatky a soboty ponúkajú nostalgické jazdy historickými vlakmi s rokom výroby siahajúcim až do roku 1934. Historické vlaky premávajú na dvoch trasách: z Brezna cez Červenú skalu po Mlynky a z Brezna na Salaš Zbojská. Obidve panoramatické trasy nezabudnuteľnou horehronskou prírodou vedú za tradíciami, oddychom ale aj aktívnym zážitkom pešo či na bicykli.

VLAKOM ZA ZÁŽITKOM

Jazda cez Červenú Skalu na Mlynky, po jednej z najkrajších železničných tratí Slovenska a cez monumentálne technické pamiatky – Strakošský a Chmarošský viadukt, tunel Kornela Stodolu či Telgártsku slučku je skutočným zážitkom nielen pre milovníkov vlakov. Atmosféru vo vlaku bezpochyby zaručí autentický sprievodca, Legendárne buchty Zbojská, či animačný program, ktorý zabaví aj naučí.

Jazda na Salaš Zbojská vedie do legendárneho zbojníckeho kraja, k vstupnej bráne na Muránsku planinu. Nádherná príroda a povestný salaš uspokojí všetky zmysly.

ZÁŽITKOVÁ TRASA: K VIADUKTOM!

Brezno - Červená Skala - Mlynky a späť
Vychutnajte si jazdu historickým vláčikom jednou z najkrajších železničných tratí z Brezna cez Červenú Skalu a Telgárt až do Dediniek a Mlyniek. Spoznajte nevídané lokality Horehronia, unikátne železničné technické pamiatky, čaro kráľovohoľských Nízkych Tatier alebo pôvabné scenérie južnej strany Slovenského raja. Atmosféru vo vlaku bezpochyby zaručí autentický sprievodca, Legendárne buchty - Zbojská, či animačný program, ktorý zabaví aj naučí.

ZÁŽITKOVÁ TRASA: ZA ZBOJNÍKMI

Brezno - Pohronská Polhora - Zbojská a späť
Historickým vláčikom sa odveziete do zbojníckeho kraja a k vstupnej bráne na Muránsku planinu. Nádherná príroda a povestný salaš Zbojská uspokojí všetky zmysly.


 expres.zahoramizadolami.sk/